Horloge batterij vervangen

De levensduur van een horloge varieert, maar als de tijd niet meer juist wordt weergegeven of de wijzers helemaal stilstaan, staan wij in Vlissingen voor u klaar. Onze expertise omvat niet alleen het snel en efficiënt vervangen van batterijen, maar ook het waterdicht maken van uw horloge.

U kunt gewoon bij ons binnenstappen, en wij maken het vaak direct voor u in orde. Als het repareren van het horloge iets meer tijd vergt, kunt u in de tussentijd een boodschap doen en het horloge vaak al na een half uur weer ophalen.

Prijzen voor Horloge Batterij Vervangen en Diensten

Wij bieden de volgende diensten tegen transparante prijzen:

  • Horloge Batterij Vervangen: € 10,- tot € 15,-
  • Waterdichtheidstest: € 5,-
  • Pakkingring vervangen (indien nodig): € 6,- (alleen als het horloge niet waterdicht is)

Is uw horloge minder dan een jaar oud en loopt het niet meer? Brengt u het horloge met de aankoopbon terug naar onze winkel, en uw batterij wordt gratis vervangen.

Waterdicht test &

Batterij vervangen

Wij kunnen een horlogebatterij voor u vervangen en het horloge direct waterdicht afpersen en testen tot 5 bar. Dit betekent dat u met uw horloge kunt douchen! Desondanks raden we nog steeds af om met uw horloge te douchen, omdat het horloge dan sneller kan beschadigen.

Bij het vervangen van een batterij is het essentieel dat de achterkant net zo goed wordt afgesloten als voorheen, zodat uw horloge waterdicht blijft. In het geval van een ouder horloge kan het voorkomen dat niet alle onderdelen in de horlogekast perfect aansluiten. Het is dan noodzakelijk om een nieuw onderdeel te plaatsen om de waterdichtheid te waarborgen.

Hoelang werkt een nieuwe horloge batterij?

Een horlogebatterij gaat vaak anderhalf jaar mee. Mocht het horloge eerder leeg zijn gegaan, dan kan het zijn dat uw horloge een servicebeurt nodig heeft. Quartzhorloges hebben normaal gesproken elke drie jaar een servicebeurt nodig om al het vuil uit het uurwerk te verwijderen. Onze horlogemaker kan dit voor u uitvoeren. Voor meer informatie, zie horlogereparatie.

Maar hoe weet u wanneer het horloge aan een nieuwe batterij toe is? Natuurlijk, als uw horloge niet meer werkt, maar soms vertoont een horloge ook symptomen van een laag vermogen. Bijvoorbeeld als de secondewijzer in één keer een paar seconden overslaat. Dan kan het ook zijn dat het horloge de tijd niet meer goed bijhoudt. Al deze signalen betekenen dat de batterij vervangen moet worden. Pas op dat u een oude batterij niet te lang in een horloge laat zitten. Als er zuur uitlekt, kan er ernstige schade aan de binnenkant van het horloge ontstaan.

Solar horloge batterij vervangen?

Solarhorloges lopen op een accu. De zonnecel die de zonnestralen opvangt, is verwerkt in de wijzerplaat. Een voordeel van horloges op zonne-energie is dat ze bijna altijd wel worden opgeladen, omdat ze zowel daglicht als kunstlicht opvangen. De gangreserve wordt alleen gebruikt als er geen lichtbron is. Sommige horloges hebben een gangreserve van wel acht jaar.

Deze accu kan ook worden vervangen als het horloge niet meer goed oplaadt door de zon. Seiko raadt aan om de batterij in deze horloges om de tien jaar te vervangen om zo de beste prestaties te garanderen. Het regelmatig opladen van de batterij kan namelijk het horloge aantasten. We raden slechts een beperkt aantal oplaadbeurten aan voordat de levensduur van deze batterij begint te verminderen.

Afhankelijk van hoe u uw horloge gebruikt, gaat deze meer dan tien jaar mee. Ondanks dat het beter is om uw batterij na tien jaar te laten vervangen, is het mogelijk dat uw horloge langer meegaat.

Tips bij het onderhouden van uw horloge

Hier zijn een paar tips om uw horloge optimaal te onderhouden.

  1. Soms wordt gezegd dat het beter is om een horloge dat niet wordt gebruikt de kroon eruit te trekken, zodat het niet loopt. Wij raden dit af, omdat vuil op lange termijn meer schade kan veroorzaken dan wanneer u het horloge laat lopen.
  2. Vermijd contact tussen uw horloge en chemicaliën. Het is ook beter om uw horloge niet te lang in de zon te laten.
  3. Als u een waterdicht horloge heeft, reinig dan regelmatig de horlogekast met een vochtig doekje. Als uw horloge niet waterdicht is, gebruik dan een droge zachte polijstdoek.
  4. Een mechanisch horloge heeft elke twee jaar een onderhoudsbeurt nodig, een quartz horloge elke drie jaar.
  5. Is de batterij van uw horloge leeg? Vervang deze zo snel mogelijk om lekkage te voorkomen.
  6. Zorg ervoor dat uw horlogekast regelmatig wordt gereinigd en onderhouden om de levensduur van het horloge te verlengen.