Gaatjes schieten bij Van der Kooij

Oorbellen zijn leuke accessoires voor iedereen. Bij ons kun je gaatjes laten schieten, en dit is mogelijk vanaf vier jaar. We bieden persoonlijke hulp bij het kiezen van de oorbellen en informeren je uitgebreid over het schietproces en de verzorging die daarop volgt. Bovendien voeren we het schieten altijd met twee personen uit, zodat je slechts één keer hoeft bij te komen van de schrik.

Kies jouw materiaal

Soorten schiet oorbellen

Wanneer je gaatjes wilt laten schieten, mag je eerst de oorbellen uitkiezen. Meestal zijn dit simpele oorbellen zoals studs, zodat ze in het schietapparaat passen.

Titanium
Titanium is geschikt voor mensen die snel last hebben van allergieën. Het voorkomt reacties, waardoor je gaatjes mooi kunnen helen. Hoewel het vaak iets duurder is, behoudt titanium lang zijn mooie uitstraling.

Chirurgisch edelstaal
Oorbellen van roestvrijstaal en edelstaal zijn vervaardigd uit chirurgisch staal. Door oorbellen van chirurgisch staal te dragen, vermijd je rode of ontstoken oorlellen. Helaas geldt dit niet voor iedereen.

Twee tegelijk?

Omdat kinderen soms kunnen schrikken van het schieten van een oorbel, schieten we altijd twee oorbellen tegelijk. Op deze manier hoef je niet onnodig tweemaal dezelfde pijn te ervaren. Natuurlijk kun je ook aangeven wat je zelf prettig vindt. Nadat je de oorbel hebt uitgekozen, worden je oren ontsmet en gereinigd. Een van onze medewerkers bepaalt de beste plaats voor de oorbel op de oorlel en markeert dit met een stip aan beide kanten. Vervolgens wordt gecontroleerd of de markeringen aan beide zijden op dezelfde plek zitten. Je kunt ook zelf controleren of je tevreden bent met de plaatsing, waarna de oorbellen geschoten kunnen worden.

Wat kost gaatjes schieten

Bij het schieten van gaatjes hoef je niet te betalen voor het schieten zelf, maar dien je wel de oorbellen aan te schaffen. De prijzen van de oorbellen variëren tussen €26 en €32, afhankelijk van het type oorbel dat je kiest. Deze prijs is inclusief de oorbellen, het schieten van de gaatjes, en een flesje ontstekingsremmer voor de naverzorging.

Na zes weken kun je ervoor kiezen om zelf de oorbellen te verwisselen, maar je kunt ook naar de winkel komen, waarbij wij je kunnen assisteren. Tijdens dit bezoek kunnen we tevens controleren of het gaatje goed aan het helen is.

Nieuwe oorbellen &

Zwemmen

In principe is dit wel mogelijk. Als je uit het water komt, is het belangrijk dat je oren even goed droog worden gedept met een schone doek. Let goed op je oren, bijvoorbeeld als ze extra rood worden. Het beste is om de oren gelijk te desinfecteren of om de oren voor het zwemmen met vaseline in te smeren. Vaseline is namelijk waterafstotend en zo komt er minder water in de gaatjes. Ook kun je een badmuts dragen om contact met het water te verminderen.

Controleer ook even of de oorbellen niet zijn uitgevallen tijdens het zwemmen. Het is belangrijk dat de oorbellen nergens aan vast blijven haken, bijvoorbeeld aan de haren. Het is dus mogelijk om met je nieuw geschoten oorbellen te zwemmen, maar wees hier wel voorzichtig mee.

Naverzorging

Het schieten van de oorbellen duurt ongeveer een seconde en kan een beetje gevoelig zijn. Daarna is het belangrijk om de gaatjes goed te ontsmetten met ontsmettingsalcohol zoals Sterilon. Om ervoor te zorgen dat het goed heelt, moet je de oorbellen minimaal zes weken inhouden voordat je andere oorbellen kunt dragen. Het draaien van de oorbellen zorgt er ook voor dat het beter heelt. En zodra je andere oorbellen wilt dragen na de periode van zes weken, vergeet dan niet dat ze nog maar kortgeleden geschoten zijn en snel dicht kunnen groeien. Dus probeer regelmatig een oorbel in te houden.